Υπηρεσίες

Θεμελιώδης παράγοντας της αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας είναι το στήθος της και η εμφάνισή του.
Το μέγεθος, η σφρυγιλότητα και το στήσιμό του είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά στα οποία να στοχεύει κάθε αισθητική παρέμβαση.

Η τοποθέτηση ενθεμάτων είναι η πλέον ασφαλής μέθοδος βελτίωσης της αισθητικής τους. Αυτή βέβαια θα πρέπει να συνοδεύεται από τη σωστή επιλογή του τύπου των ενθεμάτων, του μεγέθους τους, της θέσης τους, καθώς και τη δημιουργία σωστής θήκης που θα τα υποδεχτεί.
Αρκετές φορές χρειάζεται να γίνουν και συνοδές  παρεμβάσεις προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι τέλειο αισθητικά.

Μία τέτοια παρέμβαση είναι και η χειρουργική ανόρθωση του μαζικού αδένα του μαστού.
Η έξοδος από το νοσοκομείο γίνεται λίγες ώρες μετά την επέμβαση, χωρίς παροχετεύσεις, χωρίς επιδέσμους και με αθλητικό στηθόδεδμο.
Η επιστροφή στην καθημερινότητα μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα.
Η επάνοδος στη γυμναστική μπορεί να γίνει σε 25 ημέρες.

Η ανόρθωση των μαστών ή μαστοπηξία μπορεί να γίνει μόνο χειρουργικά, με ή χωρίς τη χρήση ενθεμάτων.
Ο σχεδιασμός είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο στην επέμβαση αυτή.
Ανασηκώνεται ο μαστός και η θηλέα άλως σε μία νέα, φυσική, προκαθορισμένη θέση.

Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο και η διαδικασία δεν είναι καθόλου επίπονη.
Η ανάρρωση είναι ταχύτατη και η επιστροφή στις δραστηριότητες, άμεση.
Στις περιπτώσεις που ο μαστός είναι υπερμεγέθης υπάρχει η δυνατότητα η ανόρθωση να συνδυαστεί με μειωτική.

Η γλυπτική στο ανθρώπινο σώμα γίνεται με θεαματικά αποτελέσματα και τα όριά της, με τη βοήθεια των τεχνικών μέσων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, είναι πλέον πολύ μεγάλα.
Ωστόσο, τα τεχνικά μέσα αυτά, πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν μόνο εργαλεία στα χέρια του γιατρού . Η αντίληψη αισθητικής του , η επιλογή της τεχνικής και η εμπειρία του καθορίζουν το αποτέλεσμα .

Η γλυπτική στην κοιλιακή χώρα, για παράδειγμα, δίνει απίστευτα καλά αποτελέσματα και μπορεί να συνδυαστεί με γλυπτική μέσης, πλάτης, ανόρθωση γλουτών χωρίς ενθέματα, καθώς και εμφάνιση των περιγραμμάτων των μυών. Μπορεί επίσης να διορθωθούν οι γοφοί, η πρόσθια, η έσω και η οπίσθια επιφάνεια των μηρών, τα γόνατα, οι γάμπες και σχεδόν κάθε σημείο του σώματος το όποιο μας ενοχλεί.

Δύσκολα σημεία του σώματος όπως οι γωνίες του προσώπου,   το προγούλι, ο λαιμός, τα χέρια και οι αστράγαλοι, είναι δυνατόν να διορθωθούν εντυπωσιακά.
Το λίπος που αφαιρείται, μπορεί να επεξεργαστεί εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ατέλειες με σχεδόν μόνιμα αποτελέσματα, στο πρόσωπο, στους γλουτούς, στα γόνατα, στα χέρια και όπου χρειάζεται.

Η τεχνική είναι εξαιρετικά ακριβής και πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από πλαστικούς χειρουργούς που γνωρίζουν και μπορούν να εγγυηθούν το αποτέλεσμα.
Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση και τα αποτελέσματα είναι ουσιαστικά μόνιμα. Η διαδικασία δεν είναι επίπονη και δεν αφήνει καθόλου σημάδια.

Συχνά διαπιστώνονται αλλοιώσεις στο δέρμα οι οποίες δεν μπορούν να να εξαλειφθούν συντηρητικά και χρήζουν χειρουργικής αφαίρεσης. Όταν αυτές βρίσκονται σε σημεία όπως το πρόσωπο, απαιτείται περισσότερη τέχνη και γνώση προκειμένου μετά από μία ολοκληρωμένη αφαίρεση να παραμείνει συμμετρία και ελάχιστα ίχνη.
Όταν οι εξαιρέσεις αυτές είναι μεγάλες, πρέπει να έχει προηγηθεί καλή μελέτη και σχεδιασμός προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά  άρτιο.
Αλλοιώσεις τέτοιου τύπου μπορεί να είναι καρκινώματα ή καρκίνοι όπως το μελάνωμα.

Επίσης, ύποπτοι σπίλοι (ελιές) οι οποίες είναι καλό να αφαιρούνται όταν αλλάζουν μέγεθος, χρώμα, έχουν ασαφή όρια ή δημιουργούν κνησμό. Οι σπίλοι μπορεί να αφαιρεθούν και για αισθητικούς λόγους, οπότε εκεί το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό.
Αντικείμενα προς διόρθωση γίνονται συχνά διάφορες ουλές,  πρόσφατες ή παλαιότερες.
Η μεγάλη πλειονότητα των επεμβάσεων αυτών, μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, χωρίς ενόχληση ή πόνο.
Δεν απαιτείται νοσηλεία αλλά  συστηματική παρακολούθηση.

Το lifting προσώπου είναι ιδιαιτέρως λεπτή επέμβαση, η οποία μπορεί να αφορά μόνο στο κάτω μέρος του προσώπου  (mini lifting), σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό.
Η δυσκολία στην επέμβαση αυτή έγκειται στο οτι πρέπει να επανατοποθετηθούν οι ιστοί  που σχηματίζουν το πρόσωπο και το λαιμό (τράχηλο), στη θέση που βρισκόταν πριν αρχίσουν να χαλαρώνουν. Αυτό πρέπει να γίνει αποτελεσματικά, προστατεύοντας όμως τα ευγενή στοιχεία τα οποία κινούν συμμετρικά το πρόσωπο (νεύρα), καθώς και τα αγγεία τα οποία εξασφαλίζουν τη ζωτικότητά του.

Αυτό που είναι επίσης σημαντικό, είναι ο τρόπος και το σημείο που πρέπει να γίνουν οι τομές, προκειμένου το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι άψογο.
Η κίνηση με το δείκτη και τον αντίχειρα που μπορούμε να κάνουμε πάνω στο πρόσωπό μας, περιγράφει το επιθυμητό αποτέλεσμα της επέμβασης.
Οι τομές κρύβονται πλέον μέσα στο αυτί χωρίς να επηρεάζουν σε τίποτε την εμφάνισή του.
Η ανάρρωση είναι ταχύτατη, το οίδημα υποχωρεί σε ελάχιστες ημέρες και ο πόνος ανύπαρκτος.
Όταν χρειάζεται, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, το lifting μπορεί να συνδυαστεί με λείανση της επιδερμίδας, πχ. laser ή λιπογλυπτική του λαιμού ή λιπομεταφορά.

Ένα καθαρά κοινωνικό θέμα για τον πάσχοντα. Δεν παρουσιάζονται λειτουργικές διαταραχές από τα “αφεστώτα ώτα” ή “πεταχτά αυτιά.”
Από τη σχολική ηλικία όμως και μετά δημιουργούν συχνότατα αιτία εμπαιγμού. Από την ηλικία των πέντε ετών και μετά, μπορούν να διορθωθούν.
Η διαδικασία είναι χειρουργική, οι τεχνικές αρκετές αλλά λίγες έχουν αποτέλεσμα. Γι αυτό χρειάζεται προσοχή…
Δε χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο και δεν υπάρχει πόνος μετά. Η επιστροφή στις δραστηριότητες ή στο σχολείο είναι σχεδόν άμεση.

Η χαλάρωση των βλεφάρων ή βλεφαροχάλαση αφορά στα άνω και στα κάτω βλέφαρα. Η χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων μπορεί να συνοδεύεται και από πρήξιμο της περιοχής που οφείλεται σε πρόπτωση λίπους η οποία διορθώνεται οριστικά.
Οι τεχνικές διόρθωσης είναι ανώδυνες όπως και όλη η μετεγχειρητική πορεία.
Τα ράμματα μπορούν να αφαιρεθούν στις δύο ημέρες.Η ανάρρωση είναι ταχύτατη.
Η βλεφαροχάλαση δεν πρέπει να συγχέεται με τη βλεφαρόπτωση η οποία είναι νόσος.

Το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή σε ένα πρόσωπο είναι η μύτη. Γι αυτό και η αισθητική της επάρκεια μας απασχολεί πολύ.
Η διόρθωση της μύτης (ρινικής πυραμίδας) είναι αισθητική χειρουργική, μετατραυματική ή συνδυασμός τους. Η κλειστή ή ανοιχτή μέθοδος επιλέγεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Η μύτη φωτογραφίζεται από τρεις γωνίες και σχεδιάζεται η  διόρθωση της. Καλό είναι να γίνεται η παρέμβαση από την ηλικία των 17 και πάνω.
Η παραμονή στο νοσοκομείο δεν είναι αναγκαία και ο πόνος ανύπαρκτος. Ένα αίσθημα συναχιού για μια εβδομάδα είναι όλη η ενόχληση. Οιδήματα και μελανιές δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν.
Η αποθεραπεία διαρκεί περίπου είκοσι ημέρες. Το τελικό αποτέλεσμα όμως θα φανεί σε αρκετούς μήνες.

Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται παρέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί η φυσιολογική ανατομία της περιοχής.
Η αυξομείωση του σωματικού βάρους, ακόμη και αν γίνει προοδευτικά, είναι συχνά λόγος αποκατάστασης.
Συχνά επίσης, μετά από εγκυμοσύνη, υπάρχει χαλάρωση δέρματος, υπόλειμμα λίπους και διάσταση μυών.

Η κοιλιοπλαστκή διορθώνει άριστα τα προβλήματα αυτά, τα οποία είναι αδύνατον να αποκατασταθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές, οι οποίες εφαρμόζονται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Στη μεγάλη πλαστική κοιλίας, η τομή ξεκινά στο τριχωτό της ήβης και σχεδιάζεται φορώντας εσώρουχο ή μαγιό προκειμένου να μην ξεπερνά τα όριά του.

Ο ομφαλός διατηρείται αλλά η ανάδυσή του στην επιφάνεια σχεδιάζεται και μετράται προσεκτικά.
Συνοδευτικά, γίνεται και λιπογλυπτική προκειμένου να ξανασχηματιστεί η περιοχή της μέσης, ακόμη και ο σχηματισμός των κοιλιακών μυών σε άνδρες και γυναίκες εάν ζητηθεί.
Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, ενδείκνυται η μικρή πλαστική κοιλίας, η τομή της οποίας μπορεί να πάρει τη θέση μιας προϋπάρχουσας καισαρικής τομής ή ακόμη και να σχεδιαστεί χαμηλότερα. Συνοδεύεται και αυτή από λιπογλυπτική της περιοχής και μπορεί, για καλύτερο ακόμη αποτέλεσμα, να συνδυαστεί και με μεταφορά του ομφαλού από το κοιλιακό τοίχωμα και όχι από την επιφάνεια.
Οι επεμβάσεις αυτές δεν προκαλούν πλέον πόνο και η ανάρρωση είναι θέμα ημερών.

Είναι απαραίτητη όμως η χρήση ζώνης οσφύως για 15 ημέρες.
Ντους συνιστάται από τη δεύτερη ημέρα κιόλας και γυμναστική επιτρέπεται μετά το μήνα.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό και μόνιμο.

Ο βασικός λόγος που δημιουργήθηκε η πλαστική χειρουργική είναι οι αναγκαίες αποκαταστάσεις τραυμάτων.
Να δημιουργηθεί ένα τραύμα δεν είναι δύσκολο, πολλές φορές δε, είναι και απαραίτητο. Το να το αποκαταστήσει όμως κάποιος, είναι άλλο θέμα.
Ένα τραύμα μπορεί να είναι τυχαίο αλλά όμως και ηθελημένο, προκειμένου να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου.

Τραύμα είναι, κάθε λύση της φυσιολογικής συνέχειας των ιστών του σώματος.
Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στα τραύματα του προσώπου.
Συχνότερα δημιουργούνται από τις αφαιρέσεις αλλοιώσεων, μορφωμάτων ή όγκων της περιοχής. Οι αφαιρέσεις αυτές, οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεγμένες διότι ο γιατρός πρέπει να είναι σίγουρος από τη μία πως αφαιρεί εξ ολοκλήρου την αλλοίωση είτε είναι καλοήθης είτε είναι κακοήθης, ενώ από την άλλη, πρέπει να σκεφτεί και την οικονομία των ιστών λόγω του ευγενούς της περιοχής.

Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι ακριβής και λεπτομερής πριν την επέμβαση και ο χειρουργός να είναι προετοιμασμένος και να έχει προβλέψει πιθανές εκπλήξεις. Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές για κάθε περίπτωση, όμως το αποτέλεσμα εξαρτάται άμεσα από τη γνώση και τον τρόπο εφαρμογής τους.
Άλλος χώρος που συχνά χρήζει αποκατάστασης είναι ο μαστός. Η αποκατάσταση μετά από αφαίρεση συχνότερα κακοηθειών μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνικές σε συνάρτηση με το έλλειμμα που δημιουργείται και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χρήση γειτονικών ιστών του σώματος όπως μυϊκών ή μυοδερματικών κρημνών είναι συχνά απαραίτητη για την κάλυψη των κενών ή και των ενθεμάτων ακόμη που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εάν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι πολύ κοντά στο φυσιολογικό. Η αποκατάσταση της θηλής και της θηλέας άλω έχει φτάσει πλέον σε επίπεδα που πλησιάζουν το άριστο.
Οποιοδήποτε μέρος του σώματος καλύπτεται από την πλαστική χειρουργική.
Υπάρχουν τεχνικές αλλά και γνώσεις προκειμένου να δίνονται λύσεις για την κάλυψη ελλειμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Ο βαθμός δυσκολίας φυσικά εξαρτάται από το μέγεθός του ελλείμματος αλλά και από το σημείο στο οποίο βρίσκεται.
Όταν εφαρμόζουμε κάτι, οφείλουμε να το γνωρίζουμε ή αλλιώς να παραπέμπουμε.

Η μεσοθεραπεία είναι η ενέσιμη εφαρμογή στην επιδερμίδα μιγμάτων ουσιών που στοχεύει στην αναζωογόνησή της.
Η βάση των μιγμάτων αυτών, είναι τα αμινοξέα, οι βιταμίνες και ορισμένα μέταλλα, τα οποία όμως από μόνα τους, χωρίς την πρόσμιξη υλικών πολύ πιο δραστικών, έχουν πενιχρά αποτελέσματα.
Γι αυτό εμείς έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία και τη χρήση μιγμάτων που έχουν πραγματικό αποτέλεσμα και στο σβήσιμο των λεπτών ρυτίδων και στη λάμψη των σημείων στα οποία εφαρμόζεται. Έτσι, μετά την εφαρμογή παρατηρούμε ότι το πρόσωπο φαίνεται πιο γεμάτο και ξεκούραστο και η επιδερμίδα λειαίνεται αισθητά.
Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια εξαρτάται από το είδος των υλικών που χρησιμοποιούνται, την ποιότητά τους και τη σωστή εφαρμογή τους.
Η εφαρμογή γίνεται άπαξ και τα αποτελέσματα είναι ορατά τις επόμενες ημέρες.
Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία προσώπου αλληλοενισχύοντας τα αποτελέσματα.
Θεαματική βελτίωση έχει επίσης στο λαιμό και στο μπούστο όπου ο κατάλληλος συνδυασμός θεραπειών ειδικά στα σημεία αυτά κάνει θαύματα.